Skapar egna moln

Djur & Natur

Nikon D7000 + Nikon 18-200mm f/3.5-5.6
 
Under julledigheten då jag var uppe i Luleå där det är lite kallare utomhus lyckades jag övertala Daniel att hjälpa mig med en liten fotoidé jag hade. Så vi fyllde upp termosar med kokande vatten och gick ner till stranden och den lilla skogspromenaden som finns en liten bit bort från mina föräldrars hus. Efter att ha hittat en bra plats fick sedan Daniel stå och kasta ut vattnet som bildade dessa fantastiska moln! 
 
Vad tycker ni? Har ni testat detta någon gång?
Spara

Min första kryssning

Resor, Vardagligt

Eftersom bloggandet inte har varit speciellt aktivt tänkte jag att denna söndag fick bli en liten throw back till förra söndagen då jag och Emelie åkte på en 40-timmars kryssning till Helsingfors. Det var faktiskt första gången jag var på en kryssning! Och vi hade det jättebra! Det var verkligen helt perfekt att få dessa 40-timmar till att bara umgås och ta det lugnt innan skolan började igen.
 
Lite av vad vi gjorde under kryssningen:
 
 
Vi tillbringade första kvällen med att dricka lite drinkar och tillbringa timmar med att berätta historier om saker vi varit med om. Jag och Emelie har ändå bara känt varandra i ett och ett halvt år så finns en hel del vi inte visste om varandra sedan innan.
 
Vi kom i säng väldigt sent så vi sov bara cirka tre och en halv timme innan det var dags att stiga upp igen så vi var ganska trötta på morgonen. Men det gjorde inte så mycket då vi hade världens lyxfrukost!
 
 
 
Sedan fick vi spendera en hel dag i Helsingfors. Det var faktiskt första gången jag var där. Jag har knappt varit i Finland överhuvudtaget tidigare utan jag har typ bara varit över gränsen när jag varit i Haparanda, haha. Det var i alla fall jättemysigt att bara få strosa omkring och se i alla fall lite av staden.
 
 
Vi hittade också ett Fazer café där vi självklart gick in och köpte oss varsin varm choklad! Den måste också ha varit typ den godaste varm choklad jag druckigt! Rekomenderas varmt! Vi strosade också runt i lite affärer, framförallt heminredningsbutiker där vi drömde oss bort till all inredning vi skulle vilja ha.
 
Kvällen tillbringades tillbaka på båten där vi köpte oss något glas Prosecco och satt och lyssnade på pianomusik och bara pratade på. Supermysigt, och kvinnan som spelade var verkligen duktig! Ungefär så såg dessa 40-timmar ut. Helt perfekt enligt mig!
 
Har ni varit på kryssning någon gång?
Spara

Tankar kring tid som går för fort och bloggen under 2017

Vardagligt

Bästa julklappen/födelsedagspresenten! Mina fantastiska systrar köpte mig en ritplatta!!!
 
Jag har varit helt ledig idag. Jag tänkte "toppen, då ska jag hinna med så mycket", vilket som vanligt inte har gått så himla bra. Jag har ingen aning om var dagens timmar har försvunnit. Planen var att jag skulle hinna svara på alla era fina kommentarer samt sätta mig och förbereda lite blogginlägg och redigera bilder. Istället känns det som att allt jag har hunnit göra är att träna, äta och se sista avsnittet av Sherlock. Ett tema som under de senaste månaderna har upprepats vilket ni säkert har märkt då uppdateringen inte har varit den bästa...
 
Men jag har tänkt att det ska bli en ändring på det detta år! Förut har jag alltid haft som plan att skriva ett inlägg per dag. Det har hållt i sig några veckor sen tycker jag att jag inte har något roligt att skriva - jag menar, vem gör egentligen något intressant varje dag? - och då har jag lagt av. Jag tycker helt ärligt inte att det är kul att blogga med dålig kvalité på bilderna, utan något intressant att skriva. Under 2017 har jag då bestämt mig för att ha ett helt nytt mål - att blogga cirka tre-fyra gånger i veckan och istället skriva lite mer genomtänkta inlägg! Vill ni istället se mer av mina vardagsbilder får ni jättegärna följa mig på instagram (@fannyfredrica).
 
Vad tycker ni om detta?

Favoritkillarna

Vardagligt

Idag var det myskväll med favoritkillarna som gällde! Jag och mina systrar åkte iväg till Ica och köpte oss några olika smaker som vi sen dukade upp som ett litet smörgåsbord. Efter att ha fyllt skålarna bäddade vi ner oss i sängen och slog på en film. En sån här perfekt tisdagskväll!
 
 

Första veckan av 2017

Vardagligt

Så det har blivit 2017. Det har till och med gått en hel vecka. Ett nytt år, men som vanligt går tiden lika fort. Året har börjat både bra och dåligt. Den tredje januari firade jag och Daniel fyra år tillsammans genom att gå ut och äta tapas. Var så mysigt att bara få sitta där i flera timmar och äta gott och prata om allt mellan himmel och jord. Men sen den fjärde/femte blev jag sjuk så resten av dagarna har jag i princip bara spenderat i sängen och försökt kurera mig. Energin har verkligen varit på botten så jag har inte riktigt velat göra så mycket mer. Klämde i alla fall in en fotografering igår och nu börjar jag må mycket bättre så har en fotografering inbokad imorgon också.
 
Jag måste också passa på att umgås med alla mina vänner nu när jag är i Luleå så de kommande fem dagarna jag fortfarande har kvar av min ledighet ska tillbringas på just det sättet. Med en massa fotograferande, många timmar med mina fantastiska vänner och många timmar med min familj.