Året 2016

Vardagligt

2016 har faktiskt varit ett väldig bra år! Det har varit ett år fullt av framförallt många nya spännande platser. Har totalt besökt åtta (!!!) länder jag aldrig varit i tidigare, helt otroligt! Kanske dock inte är så konstigt att summan på mitt sparkonto sjunkit under året.. dock var det lugnt värt det!
 
Men jag tänkte att jag skulle försöka mig på en liten summering med några av de höjdpunkter jag varit med om under året.
 
 
 
Jag fyllde 20 år
Egentligen har det under de senaste åren inte känt så speciellt för mig att fylla år. Men det är ju trots allt bara en gång man fyller 20 år och jag fick verkligen fira min födelsedag på bästa sätt tillsammans med alla gamla vänner uppe i Luleå.
 
 
Jag fick jobb på fantastiska Diakonia
Jag har ju varit aktiv i Diakonia som aktivist i flera år nu men det kändes ändå så fruktansvärt kul att faktiskt få en anställning där och börja jobba lite extra. Det är en fantastisk organisation som jag är så stolt att få vara en del av och det är verkligen en fantastisk arbetsplats med så många otroligt kloka, engagerade och varma människor.
 
 
 
 
Jag kom i topp 20 av 7 000 sökande till sommarjobbet som koncernchef för Adecco
Detta var väl en rejäl egoboost för mig. Jag sörjer inte en enda dag att jag inte fick jobbet utan är bara så otroligt stolt över mig själv för att jag faktiskt kom så långt i urvalet!
 
 
Jag blev klar med mitt första år på högskolan
Woho! Första av tre och ett halvt år, eller ja.. nu har jag till och med snart avslutat termin tre. Jag trivs verkligen jättebra och är så glad att jag valde denna utbildning och att jag kom in!
 
 
Jag och Daniel körde 6 700 km och besökte sex länder under vår roadtrip
Denna roadtrip var verkligen helt fantastisk. Vi hann upleva så mycket, se sååå många otroligt vackra platser och äta väldigt god mat. Bland det jag minns mest är att få ligga i Daniels famn på gräsmattan framför Eiffeltornet på kvällen, paddla kajaker och äta gelato i Vernazza, vår fantastiska trerätters middag i la Spezia, den otroliga kyrkan i Florens, Legends of Bruges och teatern vi gick på i Venedig.
 
Tyvärr har jag bara haft tid och ork att sitta och försöka få ihop allt som hände i ett första inlägg, men det kommer mer.
 
 
 
 
Jag har varit på Comic Con och besökt Köpenhamn
Det var första gången jag både var på Comic Con och i Köpenhamn och inget av det gjorde mig ett dugg besviken. Det var så kul att få gå runt på Comic Con och Köpenhamn var verkligen otroligt vackert med så fina byggnader. Vill definitivt tillbaka!
 
 
Jag och Daniel har gjort sjuka framsteg när det kommer till AcroYogan
Ni som följer mig på instagram (@fannyfredrica) har nog sett några av de bilder och videos jag och Daniel lagt upp från våran AcroYoga. Vi har verkligen blivit såå mycket bättre och saker och ting blir bara lättare och lättare. Det är bara att ni blädrar igenom min instagram och jämför själva vilken otrolig skillnad det är mellan de olika videoklippen!
 
 
 
 
Jag reste till Israel & Palestina med Diakonia
Eftersom jag inte har varit speciellt aktiv på bloggen efter sommaren så är detta något som jag faktiskt inte har berättat här tidigare. Men jag tillbringade en vecka i Israel och Palestina här mellan 27 november till 4 december tillsammans med Diakonia och Bilda. Vi reste runt och besökte olika platser, partnerorganisationer och människor för att få höra deras berättelser om konflikten. Det var verkligen en väldigt tung och känslosam vecka som jag har lärt mig väldigt mycket av. Jag ska verkligen ta och skriva ordentliga inlägg om det så håll utkik om ni vill höra mer.
 
 
 
 
Jag gick en porträtt fotograferingskurs
Bestämde mig under hösten att gå en kurs i studiofotografering för att lära mig mer men kanske framförallt för att få lite inspiration igen. Den var verkligen superbra och speciellt studiebesöket hos Ulrich Schulte, som är flerfaldig svensk mästare i porträttfotografering, var så inspirerande! Jag vill bara bo i hans fotoataljé!
 
 
Jag fick bilder publicerade på Stockholmsgruppen
Ännu en sak som jag inte tidigare berättat, men här i december fick jag några av mina bilder publicerade på Stockholmsgruppens hemsida. Det känns verkligen jättekul! Det var något som jag aldrig trodde skulle hända under 2016, men se där, det hände faktiskt!
 
Hur har erat 2016 varit? Vad kommer ni minnas mest av året som varit?
 
 
Spara

Skönt att vara hemma

Djur & Natur, Vardagligt

Just nu går jag mest bara runt och njuter av att vara hemma i Luleå. Kalla underbara dagar med långa promenader som färgar kinderna röda och håret vitt. Vit snö som knastrar under fötterna. Inte så många soltimmar men ack så vackra solupp- & nedgångar det är. All den goda maten och timmarna jag får tillbringa med familj och vänner. Det är verkligen underbart!
 

God fortsättning!

Vardagligt

Jag hoppas att ni alla fick en väldigt mysig julafton med era nära och kära!
 
Jag hade verkligen en jättelugn och skön dag även att det kändes som att jag for lite fram och tillbaka hela dagen. Jag hann se Kalle Anka och äta middag hemma samt ha julklappsutdelning, sen bar det av till farmor och farfar för att äta efterrätt där tillsammans med mina kusiner. Efter det åkte jag till Daniels familj och firade lite med dem innan jag åter igen åkte hem för att tillbringa resten av kvällen med att spela Harry Potter TP (som jag köpte till Wilma i julklapp) tillsammans med familjen. Så ni hör, det var lite mycket fram och tillbaka men det tycker jag ändå bara är bra! Det är bara ett tecken på hur många nära och kära jag vill tillbringa julafton med!
 
 
Spara

Julklappstips - Ge bort en rättighet

Diakonia, Tips

 
Så här när julen börjar närma sig tänkte jag att jag skulle passa på att ge er ett litet julklappstips. Som säker många av er vet är jag sen några år tillbaka aktiv i biståndsorganisationen Diakonia. Där säljer vi bland annat dessa supersnygga citatkort som inte bara är snygga att hänga på väggen utan också bidrar till ett superviktigt arbete - arbetet för mänskliga rättigheter! Varje kort är en gestaltning av ett citat av någon av de människor vi mött och pengarna för korten går till Diakonias arbete.
 
Ni hittar dessa tre kort och många fler i Diakonias gåvoshop. För garanterad leverans innan jul måsta ni beställa senast idag, 19 dec.