Förkyld

Vardagligt

Jag har åkt på en förkylning... Jag vaknade igår på morgonen och hade extremt ont i halsen och sen blev det bara värre. Så hela dagen idag och gårdagen har tillbringats nedbäddad i sängen med antingen plugg, en bok eller serie. Jag har också letat rätt på videokurserna från Moderskeppet som jag fick i julklapp för något år sen. Jag har inte hunnit se allt och sen har de bara glömts bort. Så under dessa två dagar har jag tillbringat några timmar med att se Allt om Raw. Även om jag har fotograferat i raw-format länge är det många små finesser jag inte hade någon aning om att man kunde göra i Camera Raw!
 

Eftermiddag i Älvsbyn

Vardagligt

Jag har haft en riktigt bra dag idag. Jag hade endast en lektion direkt på morgonen och sen på eftermiddagen tog jag och Sara en liten roadtrip till Älvsbyn där vi välkomnades av Sigrid klädd i endast morgonrock! Hon var inte så snabb på att duscha så hon hann inte längre än att få på sig en morgonrock innan vi kom och hon behövde komma ut och möta oss. Sen har vi i alla fall haft en härlig eftermiddag med mycket prat, liten runda i stan, falafell rulle till middag, brownie och munkar till efterrät och så ännu mer prat. Kan inte bli så mycket bättre än så!
 
För övrigt har jag en tävling sponsrad av iDiwa som är på gång. Ska försöka starta upp den imorgon så kika in då!
 
 

Sovmorgon

Vardagligt

Godmorgon!
Idag är tyvärr lovet slut för min del men jag har inte min första lektion så jag fick i alla fall lite sovmorgon. Till frukost gjorde jag mig turkisk yoghurt med honung, gojibär och rostade pumpafrön samt två kokta ägg. Idag blir det i alla fall skola och sen måste jag plugga till mitt kriminologiprov jag har på onsdag. Sen hoppas jag att jag hinner träffa Sara en stund ikväll. Vad har ni får planer för dagen?
 

Några favorit kameratillbehör

Fototips

 
Jag tänkte tipsa er om några av mina favorit kameratillbehör!
 
Fjärrutlösare ~ Jag använder min fjärrutlösare ständigt! Så fort jag har kameran på stativet har jag fjärrutlösaren i handen. Den är inte bara toppen när man ska ta självporträtt utan den är toppen till alla typer av bilder. Jag använder den alltid när jag tar porträttbilder till företag. Det av anledningen att de personer jag fotograferar då oftast inte är vana vid att stå framför kameran. När jag då använder fjärrutlösaren står jag inte gömd bakom kameran utan personen jag fotograferar får se mitt ansikte och blir lite mer avslappnade.
 
Halvtonat gråfilter ~ Detta är perfekt vid till exempel landskapsfotografering där himlen är ljus och marken är mörk vilket gör att delar av bilden ska underexponeras. Ett halvtonat gråfilter kan då göra att det räcker med att ta en bild istället för två med olika exponeringar som sen ska redigeras ihop.
 
Reflexskräm 5 i 1 ~ Perfekt vid porträtt fotografering för att få ett jämnare ljus i ansiktet och få den där glimten i ögat men också vid produkt fotografering för att minska skuggor. Jag har en 5 i 1 reflexskräm  och jag älskar den! Du har allt du kan behöva i en! Det finns en guldig, en silvrig, en vit, en svart och en transparant sida vilka är väldigt smidiga att byta mellan.
 
Close-Up filter ~ Ett mycket billigare allternativ än att köpa ett macro-objektiv och ger väldigt bra resultat! Det fungerar i princip som ett litet förstoringsglas och finns i olika styrkor, från +1 till +10. Själv har jag ett +10 filter som jag tycker är riktigt bra!
 
Alla produkterna här har jag hittat på Kamda som har riktigt bra priser men som också har fri frakt och snabb leveranstid vilket är ett stort plus för mig när jag ska beställa något!

Hemma i Luleå

Vardagligt

Nu har jag landat i Luleå. Var lite skillnad på snömängden i Trollhättan och i Luleå. Kommer sakna att kunna gå ut utan att ha blöta fötter för här är det tyvärr fortfarande slaskigt. Jag vill ha vår just nu! Flygresan gick i alla fall bra, Är alltid skönt med direktflyg och vi landade femton minuter före vi skulle se det var också skönt! Dock fick jag sitta och vänta ett tag på flygplatsen! Men det gör inte så mycket, hann se klart mitt avsnitt av Baby Daddy!
 
 

Sista kvällen

Vardagligt

Idag är min sista kväll hos min pojkvän. Redan klockan tolv imorgon går mitt flyg tillbaka till Luleå vilket inte alls känns kul. Borde ha bokat Norwegian! Har verkligen haft en helt underbar vecka här och kommer sakna att vakna upp varje morgonen bredvid Daniel, få laga mat tillsammans eller bara mysa framför en film. Ja, jag kommer till och med sakna att diska tillsammans. Har jag nämt att jag hatar långdistans? Om inte så har jag det nu! Får trösta mig med att det bara är tre och en halv vecka tills vi ses igen. Det kommer dock inte göra det enklare att säga hejdå imorgon...
 
 

Fredagsmys

Vardagligt

Jag har haft en riktigt bra fredag idag! Jag tillbringade tiden medan hjärtat var på jobbet med att plugga kriminologi och titta på serier. Sen när Daniel slutade for vi in en sväng till Överby där vi sprang i lite affärer och åt Frozen Yoghurt ute i vårvärmen. Nu har vi precis diskat klart efter middagen, gjort oss ett stort fruktfat som vi ska njuta av framför en film. Hur har eran fredag varit?
 
 

Nytt mobilskal?

Tips

 
Jag är lite sugen på att köpa mig ett nytt mobilskal. Just nu har jag bara ett helfärgat skal som jag köpte mest bara för att det var billigt och jag var i behov av ett då jag gärna vill ha min mobil hel. Har funderat på att göra mig ett eget av en egen bild men sen hittade jag dem här på bilden från iDiwa och fastnade för dem. Skalet med bilden på lejonet tyckte jag var jättefint! Dessa skal hittar ni i alla fall här! Vilken var eran favorit?

Inspiration

, Inspiration

Tumblr
 

Tisdagsfrukost

Vardagligt

Godmorgon allihopa!
 
Jag har haft en väldigt skön morgon. Jag lyxade till frukosten med att steka mig plättar som jag serverade med kanelstekta äpplen, grekisk yoghurt och rostade pumpafrön. I plättarna hade jag ett ägg, en halv deciliter mjölk och en halv deciliter havrygryn som jag smulade sönder. Blev väldigt gott! Nu ska jag sätta mig ner och transkribera mina intervjuer till gymnasiearbetet. Jag fick inte direkt något gjort igår utan satt i princip hela dagen och såg på serier och var inne på tumblr. Så kan det gå ;)
 

Vecka hos pojkvännen

Pojkvännen, Vardagligt

Nu har jag äntligen lov! Och lovet kan inte spenderas på ett bättre sätt. Jag är nämligen hos min pojkvän hela veckan. Känns så skönt att få vara här i över i en vecka då vi ses så sällan nu för tiden. Hatar långdistans! Nu är i alla fall Daniel på jobbet och jag har kokat mig te och satt på Downtown Abbey. Jag ska bara ta det lugnt hela dagen. Borde dock sätta mig med mitt gymnasiearbete en stund så får väl se om jag lyckas få något gjort på eftermiddagen.