Dölja eller acceptera?

Övriga inlägg

Hur många av oss har inte vaknat en morgon, släpat oss upp från sängen och när vi tittat oss i spegeln sett den där finnen i pannan och suckat. Kanske försökt dölja den med ett tjockt lager concealer, foundation och puder. Bara för att vi tycker att det är något fult. Men varför ska det behöva vara något vi känner att vi ska behöva täcka?
 
Acne är något som är en del av tonåren för de allra flesta. Spelar ingen roll om du är kille eller tjej. Alla får en finne för eller senare, alla får bara inte lika många. Men om vi läser på lite om vad acne egentligen är ser vi att det handlar om talgkörtlar i huden som producerar fett. Vilket är viktigt för att skydda huden mot uttorkning. Det är bara så att i puberteten ökar produktionen av könshormoner vilket leder till att talgkörtlarna tillverkar mer fett och huden producerar ett överskott av hudceller som täpper till talgkörtlarna. Sen kan du då stå där med acne i pannan.
 
Men acne är något naturligt, som vi inte kan styra över om vi får det eller inte. Vi kan behandla det men det jag tycker är det viktigaste vi kan göra är att inse att det är inget att skämmas över eller försöka dölja. Vi ska inte behöva låta bli att sätta upp håret för att då finns inte håret där för att dölja det. Eller ägna morgonen åt att försöka sminka över. En tanke att ha i åtanke är att i tonåren är alla så självupptagna över att tänka på sina egna finnar för att lägga märket till någon annans. Så slappna av, gå och tvätta bort det där sminket och le istället. För den vckraste personen är inte den personen som har en felfri hy, det är personen som har ett leende på läpparna!
 
 
 
 
 
 
KORT INFORMATION:
Design och foto:
» Jag har gjort min design själv
» Jag redigerar mina bilder i Camera raw och Photoshop CS6
» Läs om min kamerautrustning HÄR


Övrigt:
» Du kan alltid mejla mig om det är något, svarar så fort jag kan! -> fannyfredrica.blogg@hotmail.com
» Snälla, läs inlägget innan du frågar vad jag har gjort idag osv.
» Kommentera snällt! Både mot mig och andra som har kommenterat!


Kommentera inlägget här:

Namn:


E-postadress: (syns ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0