Dölja eller acceptera?

Övriga inlägg

Hur många av oss har inte vaknat en morgon, släpat oss upp från sängen och när vi tittat oss i spegeln sett den där finnen i pannan och suckat. Kanske försökt dölja den med ett tjockt lager concealer, foundation och puder. Bara för att vi tycker att det är något fult. Men varför ska det behöva vara något vi känner att vi ska behöva täcka?
 
Acne är något som är en del av tonåren för de allra flesta. Spelar ingen roll om du är kille eller tjej. Alla får en finne för eller senare, alla får bara inte lika många. Men om vi läser på lite om vad acne egentligen är ser vi att det handlar om talgkörtlar i huden som producerar fett. Vilket är viktigt för att skydda huden mot uttorkning. Det är bara så att i puberteten ökar produktionen av könshormoner vilket leder till att talgkörtlarna tillverkar mer fett och huden producerar ett överskott av hudceller som täpper till talgkörtlarna. Sen kan du då stå där med acne i pannan.
 
Men acne är något naturligt, som vi inte kan styra över om vi får det eller inte. Vi kan behandla det men det jag tycker är det viktigaste vi kan göra är att inse att det är inget att skämmas över eller försöka dölja. Vi ska inte behöva låta bli att sätta upp håret för att då finns inte håret där för att dölja det. Eller ägna morgonen åt att försöka sminka över. En tanke att ha i åtanke är att i tonåren är alla så självupptagna över att tänka på sina egna finnar för att lägga märket till någon annans. Så slappna av, gå och tvätta bort det där sminket och le istället. För den vckraste personen är inte den personen som har en felfri hy, det är personen som har ett leende på läpparna!
 
 
 
 
 
 

Intresserad av att köpa en färdig design?

Bloggdesign

 
Jag tänkte hör med er om det är någon som skulle vara intresserad av att köpa en redan färdig design som jag gjorde till en tjej som slutade höra av sig och helt enkelt inte köpte den. Designen har ett bildspel som header med tre bilder (går att göra fler eller färre) samt länkar till startsidan, bloglovin och ett inlägg om sig själv på trädets grenar (dessa går att byta ut till andra länkar, typ mejl, we heart it osv). Hela designen kan ni se HÄR.
 
Så är det någon som är intresserad? Färger och små detaljer går självklart att ändra och jag hjälper er att göra headern och ladda in profilbilden. Min tanke var att jag säljer designen för 200 kr eller den som ger mig det högsta budet. Jag skulle vanligt vis ha tagit 350 kr för en design som denna. Jag tänkte mig att om ni är intresserade kan ni mejla mig ett bud, eller att ni vill köpa den för 200 kr. Budstopp sätts 48 timmar efter första budet!
 
Sprid gärna detta om ni vet någon som är intresserad av en ny design. Ni kan också beställa designer nu igen!