Fitnessguru

Vardagligt

 
Jag beställde tidigare i veckan hem lite grejer från fitnessguru. Jag hade från början bara tänkt beställa hem boken här för att kunna skriva ner vilka vikter, hur många repetitioner osv jag gör då jag tänkte att det skulle underlätta lite. Men som ni ser på bilderna slutade det med att det blev lite mer. De senaste veckorna känns det som att alla mina pengar går åt till proteinbars och keso mellanmål. Så jag bestämde mig för att jag istället för att köpa industriframställda proteinbars skulle jag nu börja baka mina egna och beställde istället hem One Bake som är ett proteinpulver som är tänkt att användas till bakning då det tål värme (eller vad man ska säga)! Jag har alltid varit lite skeptisk till att köpa dyra proteinpulver till shakers istället för att äta "vanlig" mat. Men samtidigt går jag själv och äter dyra proteinbars så hur stor skillnad är det egentligen? Tyckte helt enkelt att jag kunde testa det. Så nu ska jag ställa mig och baka proteinbars i mångder! ;)

Träningsvärken

Träning & Hälsa, Vardagligt

Arkivbilder från Instagram [@fannyfredrica]
 
Har haft en riktigt bra dag idag! Började dagen med en joggingtur då vi hade sovmorgon vilket var riktigt skönt. Jag har verkligen kommit igång med träningen nu. Jag köpte gymkort under sommaren så nu ska det användas flitigt! Går dock runt med träningsvärk hela tiden vilket både är lite skönt och samtidigt så otroligt jobbigt. Speciellt dagarna efter jag har tränat ben. I helgen tog jag mig inte ens upp ur sängen utan hjälp...
 
Nu ska jag i alla fall försöka göra lite nytta och ta och skriva klart en uppgift vi fick i kommunikations kursen som ska in på fredag.

Höst boost

Tips, Tänkvärt

Nu när hösten sakta men säkert börjar närma sig och man kan känna kylan komma och se färgerna ändra sig tänkte jag att det skulle vara passande med en liten höst boost för att göra hösten lite roligare! Jag har planerat inlägg för den närmaste månaden fulla med tips för att klara av mörkret. Såååå....
 
 
 
 
Ha myskvällar med bästa vännern, titta på en film eller ha seriemaraton
Testa något nytt recept för att lyxa till veckan
Dra med dig en kompis på ett träningspass
Svep om dig i en filt med en kopp te och läs en bra bok
• Tänd värmeljus. Obs! Kom bara ihåg att släcka dem också!
• Ta en promenad med kameran och fånga alla härliga höstfärgerna
Gräv inte ner dig i skolarbeten. Ibland måste man prioritera
• Sluta jämföra dig med andra och gör dig själv till den viktigaste personen i ditt liv!
 
Under de närmaste veckorna kommer det då dyka upp inlägg om några av punkterna i listan. Alla inläggen kommer också länkas i det här inlägget för att göra det enklare att hitta sedan. Det kommer alltså dyka upp inlägg fulla med film-, bok- och serietips. Recept, fotografering och träning. Det kommer också dyka upp inlägg om att hantera stress i skolan och boosta självkänslan. Så missa inte det!
 

Lite mer om mig

Om mig

 
Fanny heter jag som skriver här. Är en väldigt glad och positiv tjej på 20 år som är uppvuxen i Luleå men sen augusti 2015 bor jag i Södertälje tillsammans med min sambo som fick jobb här. Själv håller jag på att utbilda mig till socionom på Ersta Sköndals Högskola. Jag brinner verkligen för fotografering och andra kreativa saker. Har nog så gott som alltid något litet, kreativt projekt på gång. Oftast verkar de nog ganska galna och det är inte säkert att jag själv vet hur jag tänker riktigt. Brukar få många frågor vad jag egentligen håller på med när jag står och klistrar tidningspapper på väggen, leker med ståltråd eller står i någon konstig ställning med kameran i högsta hugg. Men det har blivit ett sätt för mig att slappna av och ge mig ny energi och glädje. För mig är helt enkelt att skapa att leva.
 
Annars så älskar jag att träna - kan tillbringa många timmar på gymmet eller på yogamattan. Jag tittar på allt för många serier, har allt för många böcker i bokhyllan (i alla fall om man frågar min pojkvän), kan svepa x antal tekoppar varje dag och älskar att resa och se världen. Jag är också Diakoniaaktivist!
 
Hoppas ni finner lite inspiration här på bloggen för ta upp kameran och upptäcker det jag älskar, att fotografera!
 
Kontakta mig?
fannyfredrica.blogg@hotmail.com

Skolan är igång

Vardagligt

Min uppdatering de senaste veckorna, eller snarare månaderna har verkligen inte varit okej och det känns som att jag börjar var och varannat inlägg med att be om ursäkt för det...
 
Skolan har i alla fall börjat igen. Har inte riktigt bestämt mig än om jag gillar det eller inte. Det är skönt att vara tillbaka i gamla vanor men jag hat-älskar vårt schema. Vi har extremt lite lektioner som är utspridda på alla fem dagarna vilket gör att vi alltid har lång sovmorgon eller slutar vid lunch. Så det är ju skönt att inte ha så mycket i skolan men jag hade mycket hellre bara satt ihop alla lektionerna på två dagar från 8:15-17:00 så hade jag varit helt ledig resten av dagarna! Men ja, man får inte alltid som man vill!
 
Hur känns det för er att ha börjat skolan igen? Några som har börjat gymnasiet?
 
Två random bilder från min sommar!