Julia

Porträtt & Människor

Frusit fingrarna av oss

Vardagligt

Har tillbringat denna fredag med Julia! Vi trotsade kylan och gick ut i utan jacka för att kunna fota lite porträtt. (Bilder kommer upp imorgon!) Kortfattat kan jag i alla fall säga att vi verkligen frös då vi kom in igen...

Efter att ha legat nedbäddad under en filt och skrattat åt teenager posts och smartphowned gick vi iväg till ICA och köpte mjukglass. Nu har vi nyss legat i sängen och tittat på film och tryckt i oss popcorn. Jag börjar bli riktigt trött speciellt i ögonen, så vi ska väl börja bädda och så vidare snart. Godnatt på er i alla fall!

Våren är påväg

Vardagligt

Nu känns det verkligen som att våren börjar närma sig, hade verkligen vårkänslor tidigare idag. Tyvärr har vi fortfarande en hel del snö kvar. Men det är väl som det brukar vara under mars månad här uppe i norrbotten. Men det känns himla skönt att kunna sitta ute och cykla till skolan istället för att gå. Det går så mycket snabbare att ta sig från ställe till ställe. Har ni vår hos er?

Pluggande

Vardagligt

Har precis kommit hem från skolan och sitter just nu ute och pluggar. Tyvärr är himlen snarare vit/grå än blå så solen värmer inte speciellt mycket men det är ändå skönt att sitta ute och få frisk luft! Har lite skolarbete jag måste få klart så ska försöka få så mycket jag kan bortgjort idag.

Besök på ICA

Vardagligt

Idag har jag gått omkring på stan med Maja, ätit årets första mjukglass på ICA och tagit en liten tupplur medan jag sövde minsta lillsyran. Så klart var jag i skolan tidigare under dagen men det är tråkigt så det nämner jag inget mer om.

Nu lyssnar jag på ljudbok och ska snart ta en snabb dusch innan jag ska gå och lägga mig. Vardagen flyter förbi utan något speciellt roligt eller ovanligt att berätta om. Men inget är speciellt tråkigt heller, det är bara som det brukar!

Tulpaner

Vardagligt

Jag mår bättre! Lite i alla fall, är fortfarande lika trött men febern är borta och jag känner mig inte lika förkyld längre. Ska hur som helt iväg till skolan på måndag, det måste jag klara. Idag gick jag, mamma och Wilma ut på en liten promenad i vårsolen vilket var himla skönt. Jag har inte varit ut på hela veckan så lite frisk luft behövde jag verkligen. Efter det var jag däremot så trött att jag somnade.

Mamma ställde sig också och gräddade våfflor så jag har ätit årets första våffla idag. Nu börjar vårkänslorna verkligen komma.


Någon som spelar Rumble? -Fredriccca

Vardagligt

Film, film, film, dubbad film

Vardagligt

Sitter just nu nedbäddad under en filt och tittar på dubbade Narnia med systrarna och mamma. Mamma var så snäll att hon åkte iväg och hyrde film trots att hon inte mår så bra så nu har vi en hög med filmer att se.

 

Febrig

Vardagligt

Jag har haft en jättebra helg! Sigrid och Sara testade att åka snowboard igår för första gången vilket slutade med att vi hamnade på sjukhuset för att Sigrid gjorde illa handleden. Efter att ha rönkat den fick vi veta att ett av benen i handleden var av och i ett annat ben hade hon en spricka i så det vara bara att gipsa. Det gick i alla fall riktigt bra för både Sara och Sigrid att åka snowboard!

Jag har också blivit riktigt sjuk! Har hög feber, sjukt ont i halsen och är verkligen helt slut. Min älskade mamma har smittat mig. Hon har haft feber i fyra dagar nu så jag gissar att jag kommer vara hemma nästan hela veckan. Så fort pappa kommer hem idag ska jag skicka iväg han och hyra film så jag har något att göra, är just nu så matt att om jag reser mig från sängen är det snudd på att benen viker sig. Inte kul! Hatar överhuvudtaget att vara sjuk! Men har ni något filmtips så säg gärna till. :)

 

Tjejhelg i backen

Vardagligt

Igår åkte, som tidigare sagt, jag, Sara och Sigrid iväg till Dundret för en tjejhelg i backarna. Träffade jättetrevliga människor på tåget som vi hade intressant diskussioner med och var så passa snälla att de till och med hjälpte oss att få av alla vara grejer från tåget när vi skulle hoppa av. Vi hade aldrig klarat oss av tåget utan deras hjälp, haha!

Idag har vi haft en jättebra dag i backen! Är dock helt slut nu efter att ha varit ute hela dan och mesta dels bara åkt i pudersnön i skogen. Det är faktiskt sjukt jobbigt! Efter att ha varit och bastat och sen lagat middag sitter vi nu och trycker i oss onyttigheter som chips, godis och popcorn. Kan det bli bättre? ;)

Ska försöka blogga lite mer men lägger i alla fall upp bilder på instagram [-fannyfredrica] ganska regelbundet så där kan ni i alla fall lägga till mig! Nu ska jag vara social, hoppas ni har en lika bra helg som jag har!

 

Ska bli så kul!

Vardagligt

Imorgon åker jag och två av mina bästa vänner, Sara och Sigrid iväg till dundret och åka slalom för helgen. Ska bli så himla kul, är så sjukt taggad!

Nu ska jag ta och hjälpa mamma att laga middag och sen måste jag ta och packa. Allt måste vara klart innan jag ska till skolan imorgon då jag inte hinner packa efter vi har slutat. 


Iphone 4
Fotodatum: mån 12 mars 2012

'Students dying'

VardagligtIdag har vi haft Nationella i biologi hela förmiddagen. Kan väl säga att det inte gick så jättebra, men jag lär i alla fall på godkänt så det är väl bättre än IG... ;)

Efter att ha gått runt i två timmar och 40 minuter med Maja efter skolan kom jag tillslut hem med extremt trötta ben och fötter som fått gå omkring i Converse hela dagen. Resten av kvällen har jag inte gjort så mycket, jag och systern låg och läste teenagerposts ett tag innan hon kände att hon behövde plugga. Jag sköt upp mina läxor genom att sätta mig och titta på serier så nu börjar jag bli lite stressad för att hinna göra franskan till imorgon! Så dags att plugga!

Enorm tidsskillnad

Vardagligt

Idag har jag pratat med Solvei (en av min bästa kompis som bor i Australien) på Skype i flera timmar. Tycker dock extremt synd om henne då det är så stor tidsskillnad mellan Sverige och Australien. Vi började prata svensktid från 14.20-16.40 vilket är klockan 23.20-02.40 i Australien. Saknar henne så otroligt mycket i alla fall! ♥

Tiden går himla fort

VardagligtJag vet inte riktigt var alla veckor flyger iväg nu för tiden. Det är redan snart i mitten av mars men på sätt och vis känns det som att det borde vara januari fortfarande. Det är bara 13 veckor kvar tills vi får sommarlov och jag går ut nian. Det känns extremt overkligt, speciellt då det är så mycket snö kvar. Imorgon ska jag i alla fall till skolan igen och på onsdag har vi Nationellt Prov i Biologi. Känns som att jag kommer faila totalt...

Teacher On Demand

Vardagligt


↑ Kan ni se mig?

Har suttit nu på eftermiddagen och fixat med ett bildprojekt som kallas Teacher On Demand som vi jobbar med på engelskan. Det hela går ut på att man ska klippa in sig själv i en bild, vi jobbar om andra världskriget i skolan så det var just det som var temat. Bilden över är från ett judiskt ghetto i Warszawa. Är inte riktigt nöjd med den men den var himla svår att klippa in sig i då själva bilden var av så dålig kvalité och sen så har jag inte gjort så mycket bildmontage tidigare! Men det duger! :)

Vad tycker ni? Hittar ni mig?

Invisible Children

Övriga inläggJag vet inte riktigt om det är NÅGON som inte har sett videon ↑över↑ om KONY 2012. Jag har läst hur många åskiter som helst om den videon de senaste dagarna. Vissa hyllar den och andra inte. Här får ni i alla fall min åsikt (kortfattat) om det hela:

Jag rekomenderar verkligen alla att se den här videon MEN jag skulle inte rekomenderar er att ge era pengar till Invisible Children. Anledningen till att jag inte tycker att Invisible Children verkar om en bra idé att ge pengar till kan ni läsa bra om här, eller här. Jag vet inte ens om Kony är i livet, eller ens kvar i Uganda. Allt jag vet är att även om jag verkligen vill att människor som Kony ska bli stoppade så känns det inte som att ge pengar till Ugandas regering är den rätta vägen. 

Dock så, som sagt, rekomenderar jag er verkligen att se videon för att jag tycker den är riktigt bra och att man kan lära sig mycket av den. Jag tycker det är helt fantastiskt hur den där videon har lyckats sprida sig runt om i världen genom det vi i den yngre generationen är experter på, använda internet. Jag tycker videon visar så himla bra att vi kan uppnå mycket om vi bara hjälps åt. Videon väckte verkligen känslor hos mig och jag ville verkligen göra allt för att hjälpa till, för att göra världen lite bättre. För första gången kändes det också som att man faktiskt kunde göra skillnad.

Sen så ska man alltid vara försiktig till vem man ger sina pengar, tyvärr finns det människor/organisationer som gör allt för att få pengar och man vet inte riktigt vad de pengarna går till.  

Så titta på videon, blir berörd, var försktig vilka organisationer du väljer att lita på och våga göra skillnad, det räknas!

Fått feber

VardagligtSjuk igen! Jag har fått feber så har varit hemma från skolan sen igår. Har mesta dels bara tittat på filmer/serier och sovit. Idag mår jag dock lite bättre så ska försöka se till att städa mitt stökiga rum, det har behövt städas i minst en vecka nu men jag är bra på att skjuta upp saker och ting.

Before I Die

Övriga inlägg


Klicka på bilden för att den i större storlek

Riktigt bra dag

Vardagligt

Idag har varit en sån här super bra dag då jag går runt och bara är SÅ glad! Solen har lyst och dagen har gått himla snabbt. Runt tolv skrev en av mina bästa kompisar till mig på Facebook att hon kommer tillbaka till Sverige i augusti. Har inte träffat henne på snart två år då hon just nu bor i Australien så saknar henne så otroligt mycket! Efter skolan var jag sen på fotojobb i några timmar. En bra dag helt enkelt!

Nu ska jag gå och lägga mig, har upptäckt hur sjukt skönt det är att gå och lägga sig tidigt för att sen vakna tidigt på morgonen! (Förutom på helgen, då vill jag vara uppe sent och vakna "okej-tidigt") Godnatt!

Ja tyvärr, snön är kvar

VardagligtHar fått en hel del frågor på senaste tiden ifall vi fortfarande har snö kvar. Svar på den frågan är helt enkelt JA, DET HAR VI! Inte lite heller, tyvärr! :(
Bilden är tagen under sportlovet

Lugn första dag

VardagligtHar nyss kommit hem från veckans första skoldag. Har varit en riktigt lugn dag faktiskt med egentligen bara två riktiga lektioner. Vår svenskalärare var sjuk, så under den lektionen fick vi fixa till i vårt nya klassrum (vi bytte hemklassrum under lovet). Jag och Sigrid gick också en liten promenad i vårsolen.

Nu funderar jag på att gå ut och fota lite eller ska jag sätta mig och göra en liten snabb Photoshop guide som jag har fått fråga om...

Piano

Stilleben
Har suttit nu på kvällen och tittat på gamla avsnitt av Glee och redigerar bilder ifrån helgen. Har tillbringat denna söndags förmiddag i kyrkan som hjälpledare i ett barnläger och textläsning under gudstjänsten och sen har jag bara tagit det lugnt resten av dagen. Imorgon börjar tyvärr skolan igen, en till vecka lov hade inte varit fel! Ska i alla fall gå och lägga mig i sängen nu även att jag inte direkt är trött. Godnatt! :)

The Hunchback of Notre Dame

Vardagligt

Har tillbringat denna förmiddag med att ligga i sängen med Maja och tittat på Ringaren i Notre Dame på mobilen. Hittade hela filmen på svenska på youtube så Maja var riktigt glad. Efter lunch åkte jag, pappa och sytrarna iväg och sprang runt i möbelbutiker i hopp om att finna den rätta soffan, vilket jag tror vi gjorde. ;)

Nu ska vi snart äta middag och sen ska jag iväg till Pontus och titta på en basketmatch med Stina.

En vanlig trist dag

Stilleben

Det är helt sjukt hur trött jag är på kvällarna just nu. Jag skulle utan problem kunna somna stående just nu, haha!

Idag har jag faktiskt inte gjort så mycket alls. Har varit till MediaMarkt och fått min laddare plus köpt ett till minneskort. Annars har jag hjälpt till att städa huset, hjälpt Wilma med ett NO-arbete och tittat på youtube videor. En vanlig trist dag för mig. ;)


Nikon D7000 + Nikkor 35 f/1.8
BLÄNDARE f/1.8 | SLUTARTID 1/13-20 | ISO 100

Tror aldrig jag har varit så glad åt en blinkande lampa

Vardagligt