Hittaföretag.com - bluff!

Vardagligt

Idag på förmiddagen ringde det en telefonförsäljare från hittaföretag.com och försökte lura på mamma att hon hade genom telefonen tecknat ett tjänst hos de som går ut på att hennes företag ska synas på en sida de har. Men självklart hade mamma inte sagt något om det då hennes företag har varit vilande ett ganska bra tag nu. De sa att hon hade testat det gratis i sex månder och nu hade testtiden gått ut och hon hade automatiskt fått en fortsättning på 24 månader som skulle kost en hel del pengar! Mamma höll fast vid att hon inte hade sagt ja till något och till slut "gick de med på" att förkorta biningstiden till åtta månader men det skulle fortfarande kosta drygt 24 000 kronor. Medan mamma pratad med den där killen så gick jag in på google och sökte på google efter företaget och hittade att det var flera andra som de hade ringt och försökt lura på att de hade gått med på deras tjänst.

Mamma var i alla fall så upprörd att hon faktiskt skakade medan hon pratade med telefonförsäljaren. Det hjälpte lite sen när hon såg sidan där andra hade berättat om samma sak. Men hon slutade med att säga till killen att om han skickade en faktura så skulle hon polisanmäla de för hon såg på internet att det hela bara var bluff och sen la hon på.

Det är lite läskigt att en människa tar ett jobb som går ut på att lura i andra människor att de har beställt något och att sen sitta och prata i telefon med irriterande människor hela dagarna...

Det bästa man kan göra när någon ringer om sånna saker är att be de mejla dig och absolut inte säga ja, det finns risker att de spelar in samtalet och sen klipper ihop det du sagt så det låter som att du säger ja.

Liza ★

sv; okej! vad har du gjort idag? :)Sille-Riin

Svar: Varsogod :DKramar, Silluuu.blogg.se!Erika

Sjukt det där!sv. Tack, du med. Läste att du också var förkyld :)KORT INFORMATION:
Design och foto:
» Jag har gjort min design själv
» Jag redigerar mina bilder i Camera raw och Photoshop CS6
» Läs om min kamerautrustning HÄR


Övrigt:
» Du kan alltid mejla mig om det är något, svarar så fort jag kan! -> fannyfredrica.blogg@hotmail.com
» Snälla, läs inlägget innan du frågar vad jag har gjort idag osv.
» Kommentera snällt! Både mot mig och andra som har kommenterat!


Kommentera inlägget här:

Namn:


E-postadress: (syns ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0