Nyårsläger!

Vardagligt

Tänkte bara snabbt slänga in ett inlägg och säga att jag nu åker iväg på ett nyårsläger och kommer inte hem fören den 1 januari. Så inga inlägg kommer upp fören då! GOTT NYTT ÅR!

Mellandagsrean

Vardagligt

Ledsen för min sämsta uppdatering de senaste dagarna. Jag har helt enkelt bara varit hemma och slappat hela dagarna utan att ens ha satt igång datorn. Har i alla fall läst ut en av böckerna jag fick i julklapp, och idag har jag varit på stan med Maja och Angelica och sprungit runt i alla butiker. Kom i alla fall hem med två par lee jeans, en tröja, ett linne och en transperant svart skjorta. Kan visa bilder på det sen! Sitter just nu hemma hos Maja men ska om tre minuter börja gå iväg till några kompisar vi ska äta middag hos! Ska bli kul! Bloggar mer senare! :)

 

JULKALENDER - 24 DECEMBER

Julkalender 2011| e.l.f's webbshop: LÄNK | e.l.f på facebook: LÄNK |

God Jul!

VardagligtNu är jag på väg att gå och lägga mig, jag kan faktiskt inte alls fatta att det är julafton imorgon. Ärligt talat så vill jag typ inte ens ha julafton imorgon! Jag har inga julkänslor då det har regnat hela dagen så tycker att julen borde vara om någon vecka istället. Men samtidigt ska det bli sjukt kul och mysigt med julafton. Jaja!

Jag hoppas att ni verkligen får en super bra jul!
Och missa inte morgondagens lucka, alla vinnarna i de senaste luckorna avslöjas den 25:e.

Julpyntat

Vardagligt

Godmorgon!
Jag är strax på väg till min farmor och farfar på en födelsedagslunch. Farmor fyller 73 år idag så vi ska dit och fira henne lite. Jag har tillbringat denna förmiddag med att julstöka lite. Har plockat ihop i mitt rum, lagt gårdagens bakning av julgodis i burkar, spelat lego- Indiana Jones med systrarna och äntligen julpyntat mitt rum! Det har inte blivit av fören idag, hehe ;)

 

JULKALENDER - 23 DECEMBER

Julkalender 2011

Påminnelser - fannyfredrica.se

Övriga inlägg

Här kommer snabbt bara några påminnelser när det gäller min blogg:

- Jag hoppas att ni inte missar de två sista luckorna i min julkalender
, jag lovar er att det blir fina priser och för er som har mig på bloglovin fick ni en liten tjuvkik för någon dag sen då jag fixade lucka 23. Den luckan kommer upp klockan 00.01 i kväll/natt!

- Lägg gärna till mig på bloglovin så ser ni direkt när jag har uppdaterat, ni gör det genom att klicka här.

- Ni glömmer väl inte bort att ni kan ställa frågor till mig via blogrespons. Det är mycket lättare för mig att svara på era frågor, och det går snabbare för er att få svar!

- Slutligen,  ni kan alltid mejla mig, vad det än gäller om ni vill få tag i mig. Jag svarar alltid på mina mejl så fort jag kan. Min mejl är: fannyfredrica.blogg@hotmail.com


Nu ska jag gå och lägga mig, är jättetrött men det blir sjukt skönt att få sova ut imorgon och inte behöva kliva upp för att gå till skolan! Godnatt! :)


Arkiv bild för att göra inlägget lite roligare! ;)

JULKALENDER - 22 DECEMBER

Julkalender 2011
Ledsen att luckan kom upp så sent, jag skrev ett inlägg igår med luckan men tydligen hände något så att det kom inte upp. Här kommer den i alla fall! :)

Jullov!

Vardagligt

Nu har vi äntligen fått jullov, inte en sekund för tidigt! Morgonen började med ett matteprov (jag vet vad ni tänker, MATTEPROV SISTA DAN??!). Sen var det en konsert, lunch, betygsutdelning och nu har vi lov! Så sjukt skönt!

 

Jag och mina kompisar hade också en liten julklappsutdelning så jag har faktiskt öppnat ett antal paket idag! Mer om det senare. Nu myser jag runt i tjocksockarna jag fick av Maja, som jag älskar, och sitter och kollar på Harry Potter 3 med systrarna. Mammas farmor kom också nyss hit så n försöker jag få Mimmi att våga gå upp för trappan så jag kan sitta och mysa med henne! :)

 

JULKALENDER - 21 DECEMBER

Julkalender 2011

JULKALENDER - 20 DECEMBER

Julkalender 2011

4 dagar kvar

Vardagligt

Godmorgon!
Kan ni fatta att det idag bara är fyra dagar kvar tills det är själva julafton? Trots att jag möts varje morgon med julgranen som står tänd bara någon meter utanför mitt rum så känns det ändå inte som att det bara ska vara fyra dagar kvar!

Idag ska jag i alla fall och klippa mig efter skolan och sen ska jag och Maja gå en liten sväng på stan. Luckan i dagens julkalender kommer upp då jag har kommit hem. :)

JULKALENDER - 17 DECEMBER: VINNARE

Julkalender 2011

Snart jullov, bara ett dumt matteprov kvar

Vardagligt


Jag älskar verkligen hur man kan spegla sig i pumlorna i granen! haha!

Just nu är jag på väg att gå och räkna matte. Vi har ett matteprov sista dagen innan vi äntligen får jullov. En glad nyhet när det gäller skolan är i alla fall att imorgon på förmiddan är de ända vanliga lektioner vi har i veckan. Sen är det bara hopp och lek som min pappa alltid säger!

JULKALENDER - 19 DECEMBER

Julkalender 2011

Redigering av bilder

Vardagligt

Har ganska nyss kommit hem från stan och nu börjar jag faktiskt ha köpt klart alla julklappar! Jag har bara någon enstaka kvar.

Nu har jag i alla fall ett hundratal gamla bilder i NEF format som jag ska ta och redigera. På bilden här under kan ni se hur min dator oftast ser ut då jag redigerar bilder, är himla glad att jag har en stor skärm så jag får plats med allt. Haha!

Julgranen

Vardagligt

Sent godmorgon till er alla!

Jag har faktiskt varit vaken i några timmar redan trots att jag hade en lång sovmorgon för att vara mig. Idag har det börjat snöa igen och julkänslorna är nu tillbaka, det hjälper att julgranen står klädd och allt i vardagsrummet och att det fortfarande luktar lite saffran från gårdagens bakning.

Om någon minut ska hela familjen ta och åka in till stan för en sista julklappshandel! Jag har fortfarande ett helt gäng med julklappar jag måste köpa!

JULKALENDER - 18 DECEMBER

Julkalender 2011Love actually, Bad santa, Ensam hemma, Grinchen och Elf

Städ- och bakdag

VardagligtIdag har varit en riktig städ- och bakdag nu inför jul. Vi har gjort både chokladpraliner och saffransmacroner. Sen har jag också tagit och städat ihop i mitt rum, måste bara damsuga imorgon så är mitt rum julfint!

Har ni julstädat än?

JULKALENDER - 17 DECEMBER

Julkalender 2011(Får ni inte upp en annan bild när ni drar musen över luckan, vänta tills sidan har laddat klart och testa igen. Funkar inte det så säg till så fixar jag det!)

På väg i säng

Vardagligt


En bild på veckans pepparkakshus, mer bilder kommer upp i helgen!

Jag orkade inte se klart Harry Potter filmen ikväll då jag har sett den så himla många gånger så har i stället suttit och pysslat med designen jag lottade ut i julkalendern. Tror faktiskt den kommer bli riktigt bra, jag hoppas bara att hon blir nöjd.

Men nu ska jag stänga av datorn och börja göra mig i ordning för sängen, godnatt och sov så gott!

Julgran och Harry Potter maraton

Vardagligt

Idag har vi otroligt nog satt upp julgranen! Maja lyckades tjata på mamma så att det slutade med att vi gick och hämta julgranen i friggebodan och nu står den i vårt vardagsrum klädd och allt.

Nu så ska jag gå upp och titta på första Harry Potter filmen, vi i famlijen har bestämt oss för att ha Harry Potter maraton fram till jul så det blir en film varje kväll! ;)


JULKALENDER - 16 DECEMBER

Julkalender 2011

(Får ni inte upp en annan bild när ni drar musen över luckan, vänta tills sidan har laddat klart och testa igen. Funkar inte det så säg till så fixar jag det!)


Instruktioner:
1. För att kunna lägga in en mouseover bild i ett inlägg så måsta ni först ha en JavaScript kod i kodmallen. Kopiera koden under och lägg in den i alla kodmallarna ovanför </head>


<script LANGUAGE="JavaScript">
<!--
// This is the implementation of SimpleSwap
// by Jehiah Czebotar
// Version 1.1 - June 10, 2005
// Distributed under Creative Commons
//
// Include this script on your page
// then make image rollovers simple like:
// <img src="/images/ss_img.gif" oversrc="/images/ss_img_over.gif">
//
// http://jehiah.com/archive/simple-swap
//

function SimpleSwap(el,which){
el.src=el.getAttribute(which || "origsrc");
}

function SimpleSwapSetup(){
var x = document.getElementsByTagName("img");
for (var i=0;i<x.length;i++){
var oversrc = x[i].getAttribute("oversrc");
if (!oversrc) continue;

// preload image
// comment the next two lines to disable image pre-loading
x[i].oversrc_img = new Image();
x[i].oversrc_img.src=oversrc;
// set event handlers
x[i].onmouseover = new Function("SimpleSwap(this,'oversrc');");
x[i].onmouseout = new Function("SimpleSwap(this);");
// save original src
x[i].setAttribute("origsrc",x[i].src);
}
}

var PreSimpleSwapOnload =(window.onload)? window.onload : function(){};
window.onload = function(){PreSimpleSwapOnload(); SimpleSwapSetup();}
//-->
</script>

2. Ladda upp båda bilderna ni vill ha på Skapa -> Bild och öppna bilderna i nya flikar.

3. Nästa steg är att lägga in mouseover-koden i inlägget. Börja först med att skriva klart inlägget ni vill ha bilden i. Där ni vill ha eran bild är det en smart idè att skriva BILD eller liknande, tryck sen på "Ändra redigerare" i högra hörnet och klistra in koden här under där ni har skrivit BILD. Det som du behöver göra sen är att ta bort BILDLÄNK TILL BILD 1 och såklart sätta in bildlänken.


<img src="BILDLÄNKEN TILL BILD 1" oversrc="BILDLÄNKEN TILL BILD 2">

Hängde ni med? Annars är det bara att fråga, Lycka till! :)

Film hela dagen i skolan

Vardagligt

Jag är verkligen ledsen för den dåliga uppdateringen och att det inte har kommit ut någon ny lucka i julkalendern. Igår hade jag verkligen inte tid att sitta vid datorn och det är lite kaos hemma nu så här inför jul. Men en lucka kommer ut så fort jag är hemma från skolan med ett designtips som jag har fått önskemål på av flera personer! :)

Nu har vi engelska lektion, vi har suttit hela förmiddagen och tittat på film, först i svenskan och nu i engelskan. Mest troligtvis så ska vi se på en film på SO'n också som börjar om fem minuter, hahaha! Andledningen att vi tittar på film hela tiden just nu är för att lärarna ska hinna ha betygsamtal med oss.

"Pyjamasparty" mitt i veckan

Vardagligt

Sitter just nu i klassrummet och gör precis ingenting. Vi har en timme där vi skulle få jobba med vilket ämne vi ville om vi ligger efter i något men alla är typ klara med allt som ska in före jul så nu sitter vi och spelar ipadspel, surfar, tittar på serier och lyssnar på musik. Snart ska vi dock få ha hemkunskap i en timme vilket blir kul!

Efter skolan idag så ska jag och Sigrid hem till Sara där det är planerat att sjunga singstar och bygga ett pepparkakshus där vi har haft idéer på att bygga allt från operahuset i sydney till nine eleven attacken i USA. Vi får väl se hur det blir med det... Senare på kvällen ska Ellen också komma och sen ska vi alla tre sova över. Det blir pyjamasparty mitt i veckan!!! ;)

 

JULKALENDER - 14 DECEMBER

Julkalender 2011(Får ni inte upp en annan bild när ni drar musen över luckan, vänta tills sidan har laddat klart och testa igen. Funkar inte det så säg till så fixar jag det!)

JULKALENDER - 12 DECEMBER: VINNAREN

Julkalender 2011
Ett stort grattis till dig! Din bild kommer synas bredvid min header fram till julafton.

Lyckad dag!

Vardagligt

Idag har faktiskt varit en sjukt lyckad dag trots vädret utomhus med plussgrader, regn och halkiga vägar då snön börjat tina. Vi gick till domkyrkan från skolan och de flesta hade inte speciellt ordentliga skor så så gott som alla var dyngsura om fötterna. Det luktade inte gott i klassrummet efter det. ;)

Vi var hela förmiddan i domkyrkan och efter lunch hade vi bara två lektioner, textilslöjd och bild. Jag var riktigt glad efter bildlektionen för att vi hade betygssamtal och det gick betydligt bättre än vad jag hade förväntat mig!

Resten av dagen har jag spenderat med sytern min. Jag och Wilma har bland annat bakat kola och suttit och spelat ett spel på ipaden. Har varit riktigt mysigt med en "syster-eftermiddag"!

Mot skolan och luciatåget

Vardagligt

Godmorgon!
Nu ska jag alldeles strax börja gå iväg mot skolan. Vi ska börja denna tisdag med att gå och se skolans luciatåg i domkyrkan vilket ska bli rikigt mysigt. Jag har alltid tyckt att känslan man får från ett luciatåg är så himla härlig med alla tända ljus och alla sånger.

BTW: Jag skulle verkligen bli super glad om ni skulle gå in och rösta och på min bild, nr 1, genom att klicka någon stanns på den här meningen. Tack! :D


Här kommer några bilder från luciatåget jag var och såg i helgen:

JULKALENDER - 13 DECEMBER

Julkalender 2011(Får ni inte upp en annan bild när ni drar musen över luckan, vänta tills sidan har laddat klart och testa igen. Funkar inte det så säg till så fixar jag det!)

JULKALENDER - 10 DECEMBER: VINNAREN

Julkalender 2011

Bloggintervju

Övriga inlägg

Här kommer intervjun från lucka 8 med Yohanna.
Snabbfakta
Namn: Yohanna Mårtensson
Ålder: 22.
Bor: Hälsingland.
Familj: Pojkvän Erik och två chihuahuor - Chili och Enzo.

Anntingen eller
Fanta eller Cola? Cola (fast helst pepsi ;) ).
Godis eller Chips? Godis.
Sommar eller Vinter? Oj vad svårt.. Båda har sin charm men just nu vill jag ha en riktig vinter med massa snö - så vinter! :)
Fotografier eller musik? Jag måste nog faktiskt säga musik på den.


Varför började du blogga?
Jag läste andras bloggar och tyckte det var så roligt att alla såg olika ut, att varje blogg var personlig. Så jag började att fundera på hur min blogg skulle se ut om jag hade någon. Så jag började inte att blogga för att jag hade massa saker att skriva av mej lr så, utan för att jag ville testa göra en bloggdesign. ;) Haha.

Vad är det roligaste med att blogga?
Kanske låter larvigt, men att man faktiskt lär känna nya människor. Och all positiv respons man får.

Vad gör en blogg till en bra blogg?
Man måste skriva på ett sätt så bloggen blir intressant. Man kan absolut skriva om sin händelselösa vardag så länge man gör det på ett bra sätt.
Och inte för mycket text! Det finns ingen som orkar läsa flera sidor text.. Och ha bilder i inläggen! Men kom ihåg - Lagom är bäst!

Vad fick dig att bli intresserad av foto?
Jag har nog alltid tyckt att det varit roligt att "knäppa kort", men det var först för något år sedan som jag kom på att för att ta en bra bild så ligger det mer bakom än att bara trycka på knappen. Man måste få med det där "lilla extra".

Varför läser du nu foto på heltid?
Jag vill lära mej så mycket som möjligt om foto och allt runt omkring!
Och man blir aldrig fullärd.
Och jag har väl en liten dröm att kunna starta eget som fotograf inom en framtid. :)

Vad är ditt bästa fototips?
Övning ger färdighet.
Och lär känna din kamera! Man kan lära sej massor av att läsa instruktionsboken, hur tråkig man än tycker att den är.
Sen finns det inga rätt lr fel - prova er fram.

Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?
Kaos, pysslig och snäll :P Haha.

Har du någon dålig ovana, i så fall vad?
När jag vaknar är jag på riktigt dåligt humör, och man vill inte väcka mej i onödan. :P

När är du som lyckligast?
När jag får vara med dom jag älskar.

Hur ska du fira julen?
Jag firar julen hemma i lägenheten med Erik och vovvarna.
En mysig film och massa gott att äta.

Vad är det bästa du skulle kunna få i jullapp?
Oj jag vet faktiskt inte om jag önskar mej något särskilt i julklapp. Ett nytt kamerastativ kanske. :P
Och gratis hundmat. ;)

Cold, Cold Winter

Vardagligt

Nu är Luleå's vanliga vinterkyla här igen. Det har bokstavligt talat varit iskallt ute idag, jag var alldeles röd om benen när jag kom hem för att jag inte hade haft på mig några överdragsbyxor eller liknande...

Jag sitter just nu i min nya halsduk och mössa från Gina Tricot, inlindad i en varm filt och tittar på tv. Snart så ska vi äta världens godaste laxsoppa, och jag lovar er den är nog en av de godaste sopporna som finns! Det är i alla fall tur att det finns varma soppor och mjuka, stickade assessorer i 100% acryl kalla dagar som denna.

 

 

 

JULKALENDER - 12 DECEMBER

Julkalender 2011(Får ni inte upp en annan bild när ni drar musen över luckan, vänta tills sidan har laddat klart och testa igen. Funkar inte det så säg till så fixar jag det!)

JULKALENDER - 11 DECEMBER

Julkalender 2011

Ledsen att luckan kom upp så sent, har varit så upptagen hela dan!


(Får ni inte upp en annan bild när ni drar musen över luckan, vänta tills sidan har laddat klart och testa igen. Funkar inte det så säg till så fixar jag det!)

upptagen

Vardagligt

Nu ska jag i väg till först missionskyrkan och sen till EFS för att titta på luciatåg och sen en kväll med tonåringarna. Så bloggar inte fören imorgon eftermiddag!

JULKALENDER - 10 DECEMBER

Julkalender 2011Länk till L's smycken - Länk till L's smyckens facebooksida

(Får ni inte upp en annan bild när ni drar musen över luckan, vänta tills sidan har laddat klart och testa igen. Funkar inte det så säg till så fixar jag det!)

Stressigt men klar nu

Vardagligt

Nu har jag precis skickat iväg mitt hemkunskapsarbete som skulle vara inne senast idag om våran lärare skulle hinna få in det på betygen. Jag var inte klar idag så har varit lite smått stressad nu på kvällen, det blev inte bättre då jag nästan är klar så står batteriet på iPaden på 1%.

MEN, jag hann få iväg det så nu kan jag slappna av. I alla fall i några timmar innan jag måste börja oroa mig för musiken som måste in i helgen. Säger godnatt nu och använder de där få timmarna som jag inte behöver vara stressad åt att sova. ;)


Arkivbild

JULKALENDER - 8 DECEMBER: VINNAREN

Julkalender 2011

Vitt Vinter, äntligen!

Vardagligt

Idag har det varit en riktigt kort skoldag! Vi började 8.30 för att vara i cirka två timmar på teknikens hus och lyssna på forskare innan vi gick tillbaka till skolan, hade 45 minuter SO, sen slutade vi och nu är det äntligen helg!

Förutom att jag är glad över att vi har fått helg så har hela Luleå nu förvandlats till ett vitt vinterlandskap. Den efterlängtade snön har kommit och det har snöat rejält igår eftermiddag och i morse när jag vaknade. Så nu har jag verkligen börjat få julkänslor på riktigt. Jag har dock inte köpt en enda julklapp så jag kanske borde börja med det i helgen nån gång...

Har det snöat hos er än?

Gammal bild från min födelsedag, den 29 januari

JULKALENDER - 9 DECEMBER

Julkalender 2011(Får ni inte upp en annan bild när ni drar musen över luckan, vänta tills sidan har laddat klart och testa igen. Funkar inte det så säg till så fixar jag det!)

JULKALENDER - 7 DECEMBER: VINNAREN

Julkalender 2011

JULKALENDER - 8 DECEMBER

Julkalender 2011(Får ni inte upp en annan bild när ni drar musen över luckan, vänta tills sidan har laddat klart och testa igen. Funkar inte det så säg till så fixar jag det!)

JULKALENDER - 6 DECEMBER: VINNAREN

Julkalender 2011Stort grattis till dig Jag gillar verkligen stämningen i bilden och den sa verkligen advent! Din bild kommer synas bredvid min header fram till julafton.

JULKALENDER - 7 DECEMBER

Julkalender 2011(Får ni inte upp en annan bild när ni drar musen över luckan, vänta tills sidan har laddat klart och testa igen. Funkar inte det så säg till så fixar jag det!)

In a bad mood

Vardagligt


Som bilden lyder så har mitt minneskort gått sönder, det blir att åka in till stan och köpa ett nytt det första jag gör imorgon efter skolan. Överlycklig! Eller så inte! Jag är överhuvudtaget inte på så bra humör just nu...

Det blir i alla fall att gå och lägga mig nu så godnatt till er alla och tack en än gång för alla era underbara kommentarer! :)

Franska är inte min starka sida

Vardagligt

Nu har jag suttit och pluggat franska för fullt i flera timmar, V I L L  V E R K L I G E N  I N T E  F E J L A  P Å  P R O V E T ! Som ni kanske nu har gissat så har vi franskaprov i veckan och jag börjar bli riktigt orolig för att jag inte ens kommer få godkänt, franska är verkligen inte min starka sida...

Önska mig lycka till, jag lär verkligen behöva det!

Ellen Degeneres

Vardagligt

Jag har varit med Stina några timmar efter skolan idag, vi har suttit ett tag och kollat på klipp från Ellen Degeneres show. Hon är verkligen så himla härlig! Älskar videon här under:

JULKALENDER - 6 DECEMBER

Julkalender 2011(Får ni inte upp en annan bild när ni drar musen över luckan, vänta tills sidan har laddat klart och testa igen. Funkar inte det så säg till så fixar jag det!)

Plugg hela kvällen lång

Vardagligt

Jag har haft fullt upp med att sitta och plugga hela kvällen, jag har en hel hög med läxor känns det som. Har i alla fall skickat in min sena engelskauppgift och måste nu ta och börja plugga inför franskaprovet på torsdag. Tror jag ska värma mig ett glas glögg som pepp för att ta mig igenom resten av kvällen, jag kan verkligen behöva det! ;)

JULKALENDER - 5 DECEMBER

Julkalender 2011

Här kommer den sena luckan. Eftersom den blev så sen så beslöt jag mig för att det inte skulle vara en tävling utan ett redigeringstips!

Snööö!!

Vardagligt

Nu snöar och då menar jag verkligen snöar det äntligen! Vi blev tvugna att springa ut en stund och bara snurra runt med snön under fötterna.

Tyvärr så hann jag inte fixa dagens lucka igår kväll. Jag mådde illa och gick och la mig tidigt. Mår bättre idag men dagens lucka kommer upp direkt efter jag har kommit hem från skolan!

 

Fikat hos Farmor Britt

Vardagligt

Har precis kommit hem från mammas farmor där vi har varit och fikat. Hon fyller 85 år på söndag kom jag också på idag så nästa helg blir det väl födelsedagsfika hos henne.

Nu måste jag verkligen plugga, har en engelska- och en hemkunskapsuppgift jag måste skriva klart idag!

JULKALENDER - 3 DECEMBER: VINNAREN

Julkalender 2011

Här är vinnaren i tredje luckan i min julkalender! Jag har använt mig av random.org och räknat första kommentaren som nummer 1.


Klicka på bilden för att komma till Fridas's blogg!

JULKALENDER - 4 DECEMBER

Julkalender 2011


Koden ni ska klistra in:


(Får ni inte upp en annan bild när ni drar musen över luckan, vänta tills sidan har laddat klart och testa igen. Funkar inte det så säg till så fixar jag det!)

JULKALENDER - 2 DECEMBER: VINNAREN

Julkalender 2011

Här är vinnaren i andra luckan i min julkalender! Jag har använt mig av random.org och räknat första kommentaren som nummer 1.


Klicka på bilden för att komma till Issa's blogg!

Hemma från ledarkursen

Vardagligt

Har kommit hem från ledarkursen för cirka en timme sen och nu ska jag se till att lotta ut gårdagens vinnare i julkalendern. Ni missar väl inte dagens? Jag har också en hel del pluggande jag måste göra!


Bild från skridskoåkningen då Sara och Julia försökte tackla/fälla varandra!

JULKALENDER - 3 DECEMBER

Julkalender 2011

Skriv tydligt i kommentaren om ni har gjort något för extra lotter. Lycka till!

(Får ni inte upp en annan bild när ni drar musen över luckan, vänta tills sidan har laddat klart och testa igen. Funkar inte det så säg till så fixar jag det!)

Chokladpraliner

VardagligtHär över ser ni resultatet av kvällen bakning. De blev sjukt goda och det tog cirka 650 g choklad att göra de. Jag måste faktiskt säga att de blev precis lika goda som de man kan köpa i en affär. Vill ni göra likadana så rekomenderar jag verkligen att ni går in på lagerhouse och köper hem kittet.

Nu är vi sjukt trötta så det blir bara att hoppa i säng på en gång. Imorgon åker jag i väg på ledarutbildningen så kommer inte kunna blogga fören efter 17.00 någon gång. Men glöm inte julkalendern som kommer upp efter midnatt. Godnatt!

JULKALENDER - 1 DECEMBER: VINNAREN

Julkalender 2011

Här är vinnaren i första luckan i min julkalender! Jag har använt mig av random.org och räknat första kommentaren som nummer 1.

Praliner på G

Vardagligt

Jag, Maja och Wilma har varit och handlat nu på kvällen och kom hem med 1200g choklad, bland annat, så nu står jag och Maja och gör praliner. Pillrigt men kul! Bilder kommer upp sen! :D

Adventspresent

Vardagligt

Idag när jag kom hem idag efter skolan så låg det en liten "adventspresent" till mig på bänken. Min yngsta lillasyster har två julkalendrar, en med troll och en med PetShop leksaker, så mamma tyckte att jag och Wilma också skulle få något litet. Resultatet blev ett litet paket med en bok med Chokladpraliner och 30 silikonformar till att göra pralinerna. Helt perfekt inför julbakningen och jag är så glad!

Nu kom precis Maja in genom dörren och vi ska göra ett andra försök den här veckan till att plugga. Sen kanske vi springer iväg till ICA och handlar lite så vi kan baka!

Vinnaren i gårdagens lucka kommer snart upp. :)

JULKALENDER - 2 DECEMBER

Julkalender 2011

Länken till bloglovin hittar ni här. Skriv tydligt i kommentaren om ni har gjort något för extra lotter. Lycka till!

(Får ni inte upp en annan bild när ni drar musen över luckan, vänta tills sidan har laddat klart och testa igen. Funkar inte det så säg till så fixar jag det!)

Skridsko-GIF

Vardagligt


GIF från dagens skridskoåkning!

Roligt att det är så många som vill vara med i min lilla julkalender. Har ni missat den, klicka här! Sitter just nu och svarar på alla kommentarer från dagen och förbereder morgondagens lucka. Det känns som att kommentarerna bara har rullat in igen och era söta ord värmer verkligen!

Bambi på hal is

Vardagligt

Vi har haft friluftsdag på skolan hela dan idag. Först var vi och bowlade och sen åkte vi till Coop Arena och åkte skridskor. Det var riktigt kul, jag tror inte jag har bowlat på fem år och skridskor har jag inte åkt sen i vintras. Jag kände mig som Bambi på hal is! Min kamera följde i alla fall med så jag har över 150 bilder från då vi åkte skridskor och några till från då vi var och bowlade. Det blir att resna och redigera de efter middagen men här kommer några av dagens bilder! :)


JULKALENDER - 1 DECEMBER

Julkalender 2011Här var då första luckan i årets julkalender i samarbete med SOLi Smycken. Länken till deras facebooksida hittar ni här. Skriv tydligt i kommentaren att ni har gillat de på facebook och om ni har skrivit ett inlägg.

Glöm inte att skriva eran mejladress så jag kan få tag i er om ni har vunnit. Lycka till!


(Får ni inte upp en annan bild när ni drar musen över luckan, vänta tills sidan har laddat klart och testa igen. Funkar inte det så säg till så fixar jag det!)